Zásahové rukavice ESKA HELIOS 5F
Zásahové rukavice ESKA HELIOS 5F

Zásahové rukavice ESKA HELIOS 5F

Kožené zásahové rukavice HELIOS 5F zaručují optimální přilnavost a maximální ochranu proti pořezání. Díky membráně Crosstech jsou tyto zásahové rukavice nepromokavé a zároveň prodyšné.
Kožené hasičské rukavice Helios 5F kombinují nejvyšší ochranné vlastnosti s vysokou citlivostí. Robustní, ale přesto pružná kůže Fire Block nabízí vysokou odolnost proti plameni a vodě a nevykazuje žádné smrštění (0 % podle normy ISO 17493/EN 659, i když přípustné by bylo maximálně 5 %) ani při nejvyšším žáru. Hřbet a dlaň z kůže Heat Block Nappa poskytují nejlepší přilnavost a vynikající citlivost.
Anatomický, ohnivzdorný chránič kloubů poskytuje absolutní ochranu proti nárazům a otřesům. Chrání také hřbet ruky před teplem a zraněními.
V dlani poskytuje další ochranu výztuha z kůže Fire Block. Revoluční vícevrstvá podšívka proti proříznutí z materiálu Kevlar®/Inox/LCP poskytuje rukavicím Helios 5F vysoce účinnou ochranu proti pořezání a ostrým hranám. Díky membráně GORE-TEX CROSSTECH® Grip Insert chrání rukavice Helios 5F proti vlhkosti, chemikáliím, oleji, benzínu, krvi a virům - při zachování maximální prodyšnosti.
Nové revoluční řešení manžety s klopou umožňuje ideální upevnění rukavic přes zásahový kabát nebo lze verzi s pletenou manžetou optimálně nosit pod bundou.
Všechny maximální mechanické a tepelné hodnoty jsou dosaženy jak v novém stavu, tak po 20 pracích cyklech při 30 °C. Fixace vložky a spojení s vnějším pláštěm se provádí podle osvědčeného postupu patentovaného společností ESKA, aby se trvale zabránilo nežádoucímu vytahování podšívky. Anatomický, vrstvený 3D střih je přizpůsoben přirozenému držení ruky, aby bylo zaručeno co nejlepší přizpůsobení a volnost pohybu. Pro výrobu jsou použity výhradně evropské materiály, které podléhají přísné kontrole kvality v Rakousku.

Rukavice ESKA HELIOS lze dodat s pletenou manžetou nebo s novou revoluční dlouhou manžetou FLAP.

Materiál:
Dlaň: Fire Block kůže, Heat Block kůže
Hřbet ruky: Fire Block kůže, Heat Block kůže
Membrána: GORE® CROSSTECH® + Gore Grip Technologie
Podšívka: Podšívka odolná proti proříznutí z materiálu Kevlar®/Inox/LCP, Kevlar®.

 

Splňuje normu EN 659:2003 + A1:2008, EN 388:2016
odolnost vůči oděru: 4
odolnost vůči proříznutí: 5F
odolnost vůči proražení: 4
odolnost vůči kontaktnímu teplu: 4

Pokud chcete vědět, do které velikostní skupiny patří vaše ruka, řiďte se prosím těmito pokyny:Textilním metrem si změřte obvod ruky (praváci pravou a leváci levou), přes vyklenuté klouby. V místě kloubů prstních a záprstních kostí je lidská ruka nejširší. Ruka musí být sevřena tak, aby se konec ukazováku mírně dotýkal špičky palce. Metr přes klouby příliš nestahujte, ale nechte mírně na volno. Touto délkou v cm zjistíte svou velikost ruky a pomocí následující tabulky určíte potřebnou velikost rukavice ve francouzských palcích

3 050 Kč bez DPH
3 690 Kč s DPH
PODOBNÉ PRODUKTY